Blogia
Beauty & Make Up

AL LLORO! QUE ELS COSMÈTICS TAMBÉ CADUQUEN.

AL LLORO! QUE ELS COSMÈTICS TAMBÉ CADUQUEN.

COM SABER SI UN PRODUCTE ESTÀ EN BON ESTAT


Parlant amb amigues i família m'he donat compte que no tothom mira la data de caducitat dels cosmètics. La veritat és que jo fins fa poc tampoc m'hi fixava, fins que un dia em vaig posar una base de maquillatge més vella que matusalén i tenia un aspecte raret...automaticament vaig investigar sobre el tema i...oh!! Al lloro!! que les cremes son com els iogurts! S'han de posar fresques.

ABC dels cosmètics caducats:

- Tots els cosmètics caduquen, des d'un pintallavis fins a un xampú.

- Cada producte té una caducitat diferent hi ha productes que duren 3 mesos i n'hi ha que duren 4 anys.

- La data de caducitat d'un producte s'indica en l'envàs amb el símbol d'un "potet de crema" obert. A continuació us poso un exemple.



https://presumides.blogia.com/upload/externo-df0ceda3c1a38b159536ef567170a69e.png

 

- En el dibuix en qüestió hi ha un número i una M majúscula. Això indica els mesos que ens pot durar el producte des del dia que l'obrim (que no vol dir comprem, és a dir, tu el pots comprar però el compte enrere de caducitat comença quan l'obres). Per exemple si posa 12M vol dir que tan bon punt l'obrim l'haurem de gastar en els següents dotze mesos.

- Les cosetes que més duren son les de textura seca: ombres d'ulls, polvos compactes, etc.. en aquest cas jo allargo molt la data de caducitat. Després vindrien els pintallavis, gloss, llapis d'ulls, etc...(aquests també allargo la data de caducitat). I per últim les coses més caducables son les de format en crema: hidratants, contorns d'ulls, bases de maquillatge, locions, mascarilles, etc... en aquest tipus de producte no me la jugo i no els faig servir MAI caducats. Especialment les CREMES SOLARS.

- Símptomes d'alarma: olor estranya, textura oliosa, fases separades, grumolls i color sospitós.


Bueno espero no haver sigut molt alarmista!! Tampoc ens hem de tornar locos eh!

Idees, dubtes o suggeriments aquí assota!!!


PER CERT!! UNA BONA WEB: cosmètics d'alta gamma molt bé de preu, ideal ara que ve el nadal. clica aquí.

Petonets cuques i presumideeeeessss!!

*S*

2 comentarios

Sarah -

Le viene al pego "y yo con estos pelos" XDD

Noelia -

Una amiga de una conocida, que era peluquera, fué a teñirse el pelo y se dió cuenta que el producto estaba caducado tras empezar a ver como en vez de quitarse tinte de la cabeza, se quitaba a puñados pelo quemado...

Molt fort!